Pita met kastanjechampignons, chilipoeder, maïskorrels en Gageleer

 

INGREDIËNTEN

(voor 4 personen)

  • 200 gram kastanjechampignons
  • 1 lente ui
  • 4 eetlepels gekookte maïskorrels
  • 4 eetlepels rode paprika, in blokjes
  • 2 theelepels milde chilipoeder
  • 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 6 eetlepels groentenfond
  • 8 eetlepels Gageleer, flesje van 33  cl
  • 75 gram gemengde sla of kropsla, kant en klaar
  • 4 pitabroodjes
  • peper uit de molen en zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Kastanjechampignons borstelen en in plakjes snijden.
Lente ui in ringetjes snijden.
Kalkoenfilet in reepjes snijden en met weinig zout bestrooien.

Olie in een wok of koekenpan verwarmen en de reepjes roerbakken. Plakjes kastanjechampignon, rode paprika en lente ui toevoegen, verder roerbakken en het bier en de fond erdoor roeren. Nog 3 tot 4 minuten goed verwarmen en vervolgens de maïskorrels en de milde chilipoeder erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
Pitabroodjes kort in een voorverwarmde oven verwarmen en met het mengsel van kalkoenfilet, groenten en enkele blaadjes sla vullen.
De gevulde pitabroodjes in een kommetje presenteren met een goed gekoelde Gageleer erbij.

Smakelijk!

BRON: biercuisine.nl